maandag 30 april 2012

Mie met kipfilet, champignons en prei

Voor 3 tot 4 personen:
  • scheut sesamolie (*)
  • 300 gram kipfilet in blokjes gesneden
  • 3 tot 5 el sojasaus (ik gebruikte kikkoman)
  •  1 ui gesneden
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 tl sambal (of een vers rood pepertje)
  • 1 tl gemberpoeder (of wat verse geraspte gember)
  • 400 tot 500 gram groenten: ik gebruikte champignons, prei
  • evt: mespunt gemalen koriander (maar er vallen geen klappen als je dat niet in huis hebt)
  • 250 gram eiermie
(*) niet in huis? Gebruik dan olijfolie of kokosolie. Wel sesamzaadjes in huis? Strooi die er dan op het laatst over heen.


Bereiding:
Breng een pan met water aan de kook.
Verwarm de olie in een andere pan en bak de ui en de knoflook. Voeg de sambal en gemberpoeder toe, samen met de kipfiletblokjes. Royaal begieten met de sojasaus. Schroei de kipfilet dicht en voeg dan de groenten toe. Bak op hoog vuur om en om.
Terwijl je de groenten en kipfilet bakt, is het water vast gaan koken. Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Meestal moet je het kort koken of wellen.
Giet de mie af en meng met de groenten, schep even om en om.


Bestrooi met bijvoorbeeld vers gehakte koriander en/of cashewnoten. Wij aten er satésaus bij

Varianten:
Voor een vegetarische variant vervang je de kipfilet voor tahoe of tempeh of kikkererwten.