dinsdag 6 december 2011

Exotische krotensoep


Bieten maar dan op zijn thais....in een soep. Ik heb een paar keer borsjtsj (of hoe je dat ook schrijft) gegeten, maar vind dat vrij flauw. De kleur van de soep is daarentegen natuurlijk geweldig, dus gooien we er gewoon wat andere, meer kruidige, ingrediƫnten door.....

Voor 2 personen:
  • 3 gare bieten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui, gesneden
  • 1 el olie
  • 1/2 blik kokosmelk
  • 4 limoenblaadjes (zie producten ABC)
  • 1 rood pepertje, gesneden (zonder zaadjes)
  • 1/2 liter groentenbouillon
  • peper, zout
  • evt. verse koriander
Verwarm de olie en bak de ui op zacht vuur, voeg dan de knoflook en het pepertje toe. Nog even bakken en dan giet je het vocht (bouillon en kokosmelk) in de pan, met de limoenblaadjes. Breng het aan de kook en zet het vuur dan heel laag, zodat de bouillon verder kan trekken, een half uur is voldoende.

Snij de bieten in blokjes en doe ze bij het vocht. Vis de limoenblaadjes er uit en zet de staafmixer erop tot het een mooie gladde knalroze blijmakende soep is geworden. Maak af op smaak met peper en zout en misschien wat verse koriander en amandelsnippers (maar dat hoeft niet).

Smaakt heerlijk bij knoflookbrood.